Categories
Без категория

Павлова: Оставката ми няма да реши проблемите в Гърмен

С оставката ми, няма да се решат проблемите в Гърмен и Орландовци.

Регионалният министър Лиляна Павлова заяви в ефира на БТВ, че нейната оставка няма да реши проблемите в Гърмен, Орландовци и останалите райони, където има видимо етническо напрежение. Тя посочи, че първите незаконни постройки в тези места са регистрирани през далечната 2001 година и оттогава насам не е направено нищо по въпроса относно тяхното събаряне или узаконяване.

Според нея виновните за проблемите в Гърмен са бившият кмет Ахмед Башев и настоящата кметица Минка Капитанова. Тяхна е вината, че са позволили циганите да се заселват на места, които не са тяхна собственост и дори да си построяват къщи и бараки, в които да живеят.

Лиляна Павлова добави още, че настоящата кметица на Гърмен не бива да се прави на „ударена“, че нищо не знае, защото е била заместник-кмет на Ахмед Башев и всичко е преминавало през нея. Министърът на регионалното развитие посочи, че „топката е полето“ на Капитанова, която може да регулира земеделската земя и да даде отстъпено право на строеж на циганите да си изградят нови жилища!

Остави твоят коментар

коментар(и)