Categories
Без категория

Официално решение на Брюксел: Гърция остава в еврозоната!

Брюксел взе решение – няма да изважда Гърция от ЕС!

Както се и очакваше Европейският съюз взе решение да остави Гърция в еврозоната. Брюксел одобри предложеният план за реформи и погасяване на дълга от страна на гърците. Новината беше съобщена лично от премиерът на Белгия Шарл Мишел, който заяви, че всички са подкрепили изпълнението на програма Европейския механизъм за сигурност ESM със сериозни реформи и финансова подкрепа.

Малко по-късно френският президент Оланд също говори пред журналистите и посочи, че приетото решение ще позволи на Гърция да остане в еврозоната и главната цел пред ЕС е била да даде надежда на гръцкия народ. По този начин държавният глава на Франция обясни действията на Брюксел.

Канцлерът Анхела Меркел пък заяви, че са създадени условия за преговори и добави, че обемът на финансовата помощ, която ще получат гръцките ни съседи ще бъде в размер на 83 милиарда евро в срок от 3 години. Гръцките медии пък очакват през есента да се проведат предсрочни избори предвид сключеното споразумение, което е против „мнението на гръцкия народ“, който гласува „за излизане от еврозоната“ на референдума.

Остави твоят коментар

коментар(и)