Categories
Без категория

Ответен удар: Германия разработва мощен танк, за да надвие руския „Армата“ – gp-gallery.com

Смятайки, че Германия се е сблъскала отново с „възраждащата се заплаха“ от страна на Русия, немците са стартирали програма за разработката на боен танк от ново поколение, пише National Interest. Някои от медиите в Германия вече кръстиха бъдещата мощна бойна машина Leopard 3.

В краткосрочна и средносрочна перспектива Герменаия ще акцентира върху усъвършенстването на доста мощния Leopard 2A7, за да противости на основния руски боен танк от ново поколение Т-14 „Армата“. В дългосрочна перспектива до 2030 година Leopard 2 ще бъде заменен от принципно нов модел. Немските власти в сътрудничество с Франция вече са започнали разработките на Main Ground Combat System (MGCS) – озновна наземна бойна система.

Изпълнителният директор на компанията Rheinmetall Армин Пепергер e заяви., че работата о концепцията MGCS вече е стартирала и трябва да завърщи към 2017 г., като се очаква да се присъединят и други европейски партньори.

В проекта MGCS особено внимание се отделя на усилването на огневата мощ, което е продуктувано от активната защита на „Армата“.

„Независимо от това, че Германия традиционно е сред лидерите на бронираната техника, Берлин през последните години игнорираше Бундесвера. И само времето сега ще покаже дали Германия ще успее да реализира успешно плановете си за нов танк“, отбелязва National Interest.

loading…