Categories
Без категория

Огньове и палатки: Как започна Третият Майдан в Киев – gp-gallery.com

Активисти на организацията „Революционни десни сили” вчера през деня започнаха да стоварват на Третия Майдан в Киев дърва и палатки.

„Руская весна” публикува клипове от подготовката на активистите за провеждането на дългосрочната акция на протест, която ще продължава, докато не бъде изпълнено основното искане: оставката на президента на Украйна.

Съобщава се, че днес, 21 февруари, на Майдана в Киев ще се състои събрание, на което ще бъдат огласени окончателните искания на щаба на Радикалните десни сили. „В момента щабът ги изработва. Първо – освобождаване на политическите затворници. Второ – отмяна на Минските споразумения, защото с терористите преговори ние не водим. Трето – оставка на президента, кабинета на министрите и парламента”, разказа представител на организацията.

Освен дърва, активистите донасят и материали, с които да бъдат издигнати барикади за обсада на сградите на Правителството. „Искаме диалог, да поговорим за това, какво те са направили през последните две години, какво искат да направят в бъдеще, какъв им е планът за действие, как те виждат бъдещето. Искаме народът да има възможност да говори директно с тях и да изрази своите искания. Ако няма никакви ответни действия, ние ще останем тук и втора, и трета нощ. Това е мирна акция, търсене на диалог” , твърди един от участниците в Третия майдан.

Към полунощ участниците в демонстрацията оредяха, но няколкостотин души, повечето от които в цивилно облекло, подкрепиха призивите на организаторите да не се разотиват. На площада беше опъната военна палатка, а след молба от страна на участниците в акцията бяха доставени печки за отопление и матраци.

loading…