Categories
Без категория

Ню Йорк Таймс посвети няколко страници на легендарният Серафим Тодоров

Американското издание със специален материал за двамата.

Престижното световно издание посвети обширен материал на боксьорът от близкото минало Серафим Тодоров. Причината, поради която журналистите са потърсили българската легенда е факта, че той е единственият човек на Земята, който е успял да победи американският боксьор Флойд Мейуедър. Това се случва през 1996 година на олимпийските игри в Атланта. Всъщност това е и последният двубой на чернокожият боксьор при аматьорите. След като бива сразен от българина, той се премества на профи ринга.

Американското издание прави интересен паралел между двамата, като отбелязва, че в момента Флойд е един от най-известните хора на планетата, няма загуба на ринга и след 5 май ще бъде по-богат с 180 милиона долара. Толкова ще получи за двубоя с Мани Пакиао. Серафим пък е легендарен шампион от миналото, но животът му в момента не е лесен – живее с пенсия около 400 евро.

Ето какво казва Серафим пред изданието:

Той беше 19-годишен, спомням си, каза Серафим Тодоров. Моят опит бе много по-голям. Аз биех всички руснаци, всички кубинци, някои американци, германци, олимпийски шампиони. Аз бях много умен. Аз бях много красив и атрактивен боец за гледане. Вие трябва да бъдете артист на ринга. Аз бях артист“.