Categories
Без категория

Нови квалификации, нови надежди! Азербейджан – България вероятни състави

България се изправя срещу Азербейджан в Баку от 19:00 по пътя към Европейските финали.

Днес от 19:00 часа в Баку България статира участието си в квалификациите за ЕВРО 2016 във Франция. Този път шансът на страната ни да попадне сред финалистите е по-голям от всякога. Новият регламент на първенството, който ще включва 24 отбора(до момента бяха 16) увеличава значително шансовете ни. От сега нататък първите два отбора от всяка група се класират директно, а третия ще играе бараж за класиране. До момента само първият отбор се класираше директно за Европейското първенство, а подгласниците му отиваха на бараж.

Това обаче, в никакъв случай не бива да ни заблуждава, че класирането ни е в кърпа вързано. Отново попаднахме в тежка група заедно с отборите на Италия, Хърватия, Норвегия, Малта и днешния ни съперник Азербейджан.

Кадровите проблеми пред Любо Пенев преди този двубой са наистина много. Той няма да може да разчита на цели пет титуляра, начело с капитана Ивелин Попов. Останалите четирима, които допълват бройката са Иван Иванов, Петър Занев, Йордан Минев и Емил Гъргоров. Ето кои ще бъдат евентуалните им заместници в титулярната единайсеторка:

Владо Стоянов, Веселин Минев, Николай Бодуров (к), Илия Миланов, Страхил Попов, Светослав Дяков, Симеон Славчев, Георги Миланов, Михаил Александров, Станислав Манолев и Андрей Гълъбинов.