Categories
Без категория

Николай Радулов с мнение как да бъдат спирани бежанците – gp-gallery.com

При тези големи мигрантски вълни тактиката трябва да е нова – да се изградят съоръжения за тоталното физическо спиране на бежанците. Това каза пред БНР експертът по национална сигурност проф. Николай Радулов.

Според него сега няма ефективен филтър за бежанците, които влизат у нас и липсват специалисти с познания по съответните езици, които да помогнат за проучването на влизащия в страната ни контингент хора без документи.

„Не знаем кой кой е и не можем да разберем тези хора бягат ли от война, или са престъпници, които бягат от съответните власти. За да проработи телената ограда, трябва зад нея да има изградена комуникация – добре направен път, по който силите на реда да се придвижват от една точка до друга и работещи камери”, коментира още експертът и даде примери с много по-качествено изградени огради между Мексико и САЩ и в Израел.

Николай Радулов оцени като много голяма опасността от нова, сериозна бежанска вълна и изрази учудването си, че въпросът за използване на военните за охрана на границите ни, е придобил подобен обществен отзвук. „Гледаме на това действие като на действие, свързано с бежанската вълна, а границата трябва да е непроходима по дефиниция”, подчерта той.

loading…