Categories
Без категория

Ненчев отново разбуни духовете – gp-gallery.com

„Докато се „цакаме“ кой сектор от МО да е мой или твой, за да наредим „симпатизанти“ не може да се случат реформите! Останалото е за „пред хората!!!“ С тази си публикация в личния си профил във Фейсбук зам.-министърът на отбраната Димитър Кюмюрджиев коментира последните събития във ведомството.

В министерството се заформи скандал заради предложени промени в устройството на работата му, както БЛИЦ пръв съобщи. Напрежението беше породено от идеята да се слеят две дирекции – „Отбранителна аквизиция“ и „Инфраструктура на отбраната“. Досега те бяха на подчинение на зам.-министъра, издигнат от НПСД, Орхан Исмаилов. Лидерът на партията Корман Исмаилов предупреди, че тези действия най-вероятно ще доведат до оставката на неговия кадър.

Димитър Кюмюрджиев от своя страна е представител на Патриотичния фронт. С написаното във Фейсбук той разкритикува остро случващото се в министерството. Повод за коментара му стана публикация в медиите със заглавие „Най-добрите служители напускат работа заради своите шефове”.

„Тотално е толерирането на послушните, изпълнителните, неможещите. Но колкото и да е трудно, колкото и да изглежда невъзможно, бъдещето принадлежи на различните, на служителите с „особено мнение“, на талантливите, на проактивните. Просто няма вече накъде“, пише още Кюмюрджиев.

Той обаче уточнява, че няма намерение да се откаже от министерското си кресло, а ще се бори да промени нещата във ведомството.
„И тъй като аз силно вярвам в това, ще продължавам да се боря заради тях, това в момента е и единствената причина, поради която не съм напуснал длъжността, която заемам. Промяната трябва да стане отвътре, всеки от своята позиция на мислещ човек трябва да отстоява принципи и идеи за едно по-добро и прозрачно управление на България“, завършва публикацията на зам.-министъра.

Очаква се тази седмица партията на Корман Исмаилов да прецени дали да оттегли своя единствен представител в изпълнителна власт.

loading…