Categories
Без категория

Невероятна драма на Васил Левски! Лудогорец – Базел 1:0

Лудогорец с невероятен успех в Шампионска лига

Отборът на Лудогорец Разград, успя да постигне исторически успех в груповата фаза на Шампионска лига, след като се наложи с 1:0 над швейцарският Базел и то в последните минути на срещата. Цяла България стана свидетел на истинска драма на стадион „Васил Левски“, а футболистите на Георги Дерменджиев, успяха да спечелят първите си 3 точки в най-престижният турнир на планетата и дори окупираха второто място в тази трудна група.

Мачът започна с натиск на „орлите“, които бяха подпомогнати от немският рефер, който изгони леко пресилено Дие от Базел, още в 18-ата минута на сблъсъка и това разбира се, оказа сериозно влияние в представянето на швейцарският шампион. Лудогорец веднага установи владението над топката, като последваха редица пропуски на Безяк, Марселино, Ещпиньо и Мишо Алексанрдов, но чудото се случи в 91-ата минута, когато Йордан Минев, отбеляза единственото положение в срещата, с плътен удар от около 20 метра.

Самият Минев, призна след мача, че това е гол, който самият той не е очаквал и че често когато се чуди какво да прави, просто стреля и отбелязва. Това е голът на живота му, а още повече, че идва след 3-годишна голова суша, но е от изключително важно значение, за цялостното представяне на Лудогорец в Шампионска лига.

В момента лидер в група „В“ е тимът на Реал Мадрид, с пълен актив от 9 точки, след лесна победа над Ливърпул с 3:0. Изненадващо или не, Лудогорец, Ливърпул и Базел са с по 3 точки, като на второто място е българският шампион, тъй като има по-добра голова разлика от преките си конкуренти и това е една чудесна новина, за всички български фенове на футбола.

Остави твоят коментар

коментар(и)