Categories
Без категория

Невероятен скок на цените на плодовете и зеленчуците

Сто процентово увеличние на доматите и чушките.

Репортаж на Нова телевизия показа рекордно повишение на цените на плодовете и зеленчуците. В момента килограм розови домати се продава за 3 лева, а миналата година цената за същото количество зарзават беше 2 лева! Оказа се, че цената на плодовете и зеленчуците е толкова висока, тъй като българското производство през тази година е много ниско и пазара е залят от полска и македонска продукция.

Освен доматите, които са се сред най-масово продаваните зеленчуци на българския пазар, всички останали видове са повишили значително цената си. Например килограм чушки в момента струва 2 лева, което е 100 процентово увеличение, тъй като миналата година същото количество чушки се продаваше за 1 лев. Дори зелето е повишило цената си с повече от 50 процента. През миналия сезон то се търгуваше на 50 ст за килограм, а в момента се предлага на 80 ст.

Според търговците и производителите цената на плодовете и зеленчуците ще се запази същата и през зимния сезон. Дори прогнозират възможни увеличения на определени продукти.

Остави твоят коментар

коментар(и)