Categories
Без категория

На път е да избухне огромен скандал между ГЕРБ и Петър Москов

Депутатите от ГЕРБ са на мнение, че това, което Иван Костов не е успял да свърши, сега Петър Москов ще се опита да го направи.

Според вътрешни източници на информационна агенция БЛИЦ от ГЕРБ са крайно недоволни от промените, които се опитва да вкара здравният министър Петър Москов в Закона за здравеопазването. Те виждат „задкулисни намерения“, чиято крайна цел е привитизирането на болничните заведения от страна на частни фармацевтични фирми на принципа „дълг срещу собственост“.

Не е тайна, че голяма част от болничните заведения в страна, които в момента не работят или изпитват сериозни финансови затруднения се намират в „златната зона“ на своите градове. Например Втора градска болница в София се помещава на площ от над 20 декара, а белодробната болница в Перник притежава близо 60 декара.

Поради тази причина от БСП, АБВ и ГЕРБ готвят сериозен отпор на намеренията на Петър Москов, който иска да се извадят  от забранителният списък за приватизация държавните и общински болници. Красноречив факт за намеренията им е приключилото преди броени минути заседание в парламента, на което беше разгледано предложението на здравният министър за увеличението на броят на Надзорният съвет към Здравната каса. То беше отхвърлено от почти всички партии в НС, като в това число и ГЕРБ.

коментар(и)