Categories
Без категория

Напрежение в Брюксел! Националисти и футболни агитки излязоха по улиците въпреки забраната – gp-gallery.com

Покачва се напрежението в Брюксел. Няколкостотин души са се събрали в центъра на Брюксел, на Площада на борсата, въпреки отмяната на насрочения за днес Марш срещу страха, съобщава Нова телевизия.

Повечето от присъстващите са представители на крайната десници и футболни агитки, които скандират „Ние сме си у дома“. Полицията е обградила множеството.

Както БЛИЦ съобщи, рганизаторите на плануваното за неделя „Шествие срещу страха“ в Брюксел съобщиха, че отменят събитието, след като властите поискаха от тях това от съображения за сигурност.

„Ние разбираме тази молба. Сигурността на нашите граждани е абсолютен приоритет. Ние приемаме предложението за отлагане и призоваваме хората да не идват в неделя“, се казва в изявлението на организаторите.

„Имайки предвид запазващото се ниво 3 (при максимално ниво 4) на терористичната заплаха, предвид разследването, което е в ход, както и мобилизацията на полицейския капацитет на терена, искаме да приканим гражданите да не демонстрират утре“, заяви кметът на Брюксел Иван Майер.