Categories
Без категория

Найден Зеленогорски предрече трудно управление на ГЕРБ

Реформаторът сподели, че България ще бъде управлявана от стабилно мнозинство.

Депутатът от Реформаторския блок даде специално интервю пред БЛИЦ. В него той коментира политическата обстановка в страната и належащите въпроси, които ще трябва да реши кабинетът ГЕРБ/РБ. Той обяви, че реформаторите е нямало да подпишат коалиционно споразумение с ГЕРБ, ако не е била подкрепата на Патриотичния фронт и формирането на мнозинство. Също така добави, че едно от условията на Реформаторския блок е било нито една от трите партии, които сформираха 42-тия кабинет да не участват в новия!

Според Зеленогорски на първо място в списъка със задачи, които трябва да реши новия кабинет е формирането на нов бюджет за 2015 година. Освен това добави, че предстои да бъдат направени важни реформи в законодателната власт, администрацията, здравеопазването, образованието и икономиката.

Относно ситуацията с КТБ, Зеленогорски обяви, че държавата няма да отпуска „сухи пари“, но това не означава, че вложителите няма да получат парите си. Фондът ще възстанови гарантираните до 100 000 евро влогове, както е по закон.

коментар(и)