Categories
Без категория

Над 40 000 бежанци се намират на 200 км от София!

Част от тях се гласят да прекосят границата с България.

Проблемът с бежанците на Балканите се задълбочава все повече. Според официалната информация 44 000 бежанци се намират в цяла Македония, а около 5 000 от тях са в пограничният град Прешево, който е в близост със сръбската граница и се намира само на 200 километра от София. Тяхната цел е да се насочат към Западна Европа, но блокадата на унгарската граница към момента им пречи да изпълнят намеренията си.

Вътрешният министър на Македония Митко Чавков вече се оплака, че всекидневно около 5000-6000 емигранти биват изпращани при западните ни съседи от Гърция. Той сподели, че македонското министерство разбира, че южните ни съседи изпитват сериозни затруднения с бежанците, но посочи, че решението на проблема не е да ги изпращат към тях.

Сръбските власти също изпитват сериозни затруднения с бежанската вълна. Техният лагер  побира около 4000 души в момента буквално се пръска по шевовете. Министърът на вътрешните работи Братислав Гашич обеща, че ще бъдат взети своевременни мерки за разрешаването на проблема.

Остави твоят коментар

коментар(и)