Categories
Без категория

Над 3 милиона българи живеят с до 360 лева месечно!

Малко над 50 % от българите живеят с до 360 лева на месец.

Тази информация беше разгласена от страна на Виолета Иванова от Института за социални и синдикални изследвания към КНСБ в ефира на Българско национално радио. Тя разкри, че около 3 милиона българи живеят с около 64 % от необходимите средства за нормален живот. На тях им се налага да се самоограничават в разходите си, за да оцелеят.

Иванова добави, че изследванията от първото тримесечие за 2015 година показват, че  са се запазили същите стойности за издръжка на живот. Тя посочи, че има леки колебания в някои цифри, но те са свързани със сезонния характер и поскъпването на зеленчуците и плодовете. Впоследствие стана ясно, че ще ядем пресни зеленчуци, но на малко по-висока цена от миналогодишната.

Изследванията показват още, че нехранителните стоки запазват низходящата тендеция, което се дължи на намаляването на петрола. Това доведе до по-ниски цени на транспортните и логистките услуги. Другото, което става ясно от изследването на КНСБ е леко повишаване на хората, които се издържат със средства малко по-високи от необходимите за издръжката на живота.