Categories
Без категория

Наводненията в Берковица причиниха щети за повече от 4 000 000 лева.

Наводненията причиниха щети за повече от 4 милиона лева.

Миналата седмица поройните дъждове наводниха Берковица и причиниха безброй щети. По първоначални данни са срутени 3 моста, 1 къща и са наводнени стотици домове и улици. В някои квартали дори няма питейна вода. Кметицата на града г-жа Каменова обаче, съобщи, че ситуацията в селището се е нормализирала и на няколко семейства, които останаха без домове са предложени общински жилища.

Според направеното разследване се установи, че основната причина за събарянето на мостовете са изсечените дървета в гората, които са били завлечени от реката и буквално като тарани от Средновековието са разрушили мостовете и стените. Госпожа Каменова вече е подала сигнал към Регионалното управление на горите и очаква отговор за това кой, кога и колко дървета е изсякъл.

В община Монтана пък се сформира Граждански отряд от доброволци, който трябва да помага на пострадалите жители в района. Повече от 10 мъже преминаха курсовете на Гражданска защита, а трима от тях вече се включиха в почистването на наводнените къщи в Мизия.

Остави твоят коментар

коментар(и)