Categories
Без категория

Мъри Стоилов успя! Влезе в Шампионска лига за втори път!

Стоилов е единственият български треньор успял да вкара чуждестранен отбор в Шампионска лига.

Българският специалист постигна невероятно постижение. Той успя да вкара воденият от него казахстански отбор Астана в групите на най-комерсиалният клубен турнир Шампионска лига. Това е историческо първо участие за шампионът на Казахстан, който днес ще разбере съперниците си в надпреварата. Отборът на Мъри Стоилов е поставен в четвърна урна на жребия и може да срещне някой измежду Реал Мадрид, Барселона, Арсенал, Манчестър Юнайтед, Байерн Мюнхен, Ювентус и останалите европейски грандове.

Успехът на Станимир Стоилов е исторически за България. Той се превръща в първият български треньор, който класира чуждестранен клуб в груповата фаза на Шампионска лига. Освен това Мъри е и единственият роден специалист, който за втори път ще води отбор в най-престижният турнир.

Ръководството на Астана, е изключително доволно от работата на Станимир Стоилов и в най-скоро време ще предложи нов договор на българският специалист със значително подобрени финансови условия. Казахстанският отбор успя да се класира за груповата фаза на Шампионска лига след като победи Апоел в първият двубой с 1:0 и 1:1 на реванша в Кипър.

Остави твоят коментар

коментар(и)