Categories
Без категория

Мъж стреля с калашник в Англия! Има ранени! Кла и стреля депутатка! – gp-gallery.com

„Великобритания ще е първата” – това крещял мъжът, който откри стрелба в град Бристол и рани депутатката Джо Кокс. Това съобщи нейна колежка от Лейбъристката партия в Туитър.Както БЛИЦ съобщи, в 12.53 ч. местно време в полицията в Бирстал е получен сигнал за стрелба на търговска улица. Жена е намерена в безпомощно състояние на тротоара, обляна в кръв. Оказало се, че това е депутатката Джо Кокс, която имала рани от куршуми и от пробождания с нож.

41-годишната Кокс е в тежко състояние, предстои й операция.

Според свидетели, нападателят е бил около 50-годишен и имал леки наранявания. Един от тях разказа пред „Скай нюз”, че той е използвал приспособена реплика на автомат „Калашников” или самоделно оръжие. По последни данни той е задържан.

Очевидец разкри потресаващи подробности за момента на нападението. Близо до Кокс имало двама мъже – единият бил с бейзболна шапка, а другия се опитвал да го усмири. Внезапно този с шапката извадил оръжие. „Той се сби с нея (Кокс) и се спречкаха, след това оръжието изгърмя два пъти и тя падна между две коли. Дойдох и видях, че лежи окървавена на земята”, разказа Бен Абдалах, собственик на ресторант.

Вторият мъж, опитал се да спре стрелеца, и описан от свидетели като „изключително смел”, също има прободни рани.

Джо Кокс е председател на парламентарната група за Сирия в британския парламент, в която има представители на всички партии.

Премиерът на Великобритания Дейвид Камерън заяви в Туитър, че е много загрижен за случващото се в Бирстал. „Мислите ни са с Джо Кокс и нейното семейство. Не можем да даваме повече информация на този етап”, заяви и говорител на лейбъристите.

Източник: БЛИЦ