Categories
Без категория

Москов разкри дали ще бъде легализирана марихуаната

„В момента се изготвя анализ“, беше лаконичният коментар на здравният министър.

Здравният министър разкри, че в момента се извършва анализ от Националния съвет по наркотични вещества, след което ще бъде взето решение дали да бъде легализирана марихуаната за медицински цели или ще остане в забранителният списък. Припомняме ви, че преди няколко дни независимият депутат Велизар Енчев организира петиция за легализирането на тревата за медицински цели, която беше подкрепена от близо 5 000 души онлайн.

Петър Москов отказа да коментира предложението на Велизар Енчев и посочи, че има огромна разлика между това да говориш за легализация и декриминилизиране на определени вещества за медицински цели. Той добави още, че вероятно има медикаменти, които се изработват въз основа на марихуаната, но трябва да се вземе предвид и съвременната реалност, и да се преценят възможностите на контролните органи, ако бъде легализирана употребата на този наркотик за медицински цели.

На днешното заседание бяха добавени нови 6 вещества към забранителният списък за „Растения и вещества с висока степен на риск за общественото здраве, поради вредния ефект от злоупотребата с тях, забранени за приложение в хуманната и ветеринарната медицина”

коментар(и)