Categories
Без категория

„Монитор“ твърди, че Бакалов е опъвал чадър над Цветан Василев

Опъвал е чадър над ченгетата от обкръжението на банкера.

Според журналистическо разследване на вестник „Монитор“ бившият служебен министър на вътрешните работи и настоящ шеф на военното разузнаване Йордан Бакалов е опъвал чадър върху приближените до банкерът Цветан Василев полицаи. Сред доверените лица на собственикът на КТБ се спрягат имената на Цветлин Йовчев шеф на антитерора в ГДБОП Цоновски, дясната му ръка Монов, шефът на Инспектората на МВР Николай Гешев и бившият директор на търновската полиция Живко Коцев.

Другият политик, който се е грижил за „доброто име“ на Цветан Василев е бившият премиер на България Иван Костов, който дори след фалитът на КТБ и до ден-днешен продължава го нарича „добро момче“.

Вестник „Монитор“ дава за пример връщането на работа в МВР на Валентин Цоновски, срещу когото се водеше разследване по обвинение, че е „скрил веществени доказателства“ при т.нар. самоубийство на заподозрения за смъртта на 17-годишната Мирослава Николова. Според обвинението Цоновски и неговият екип са погазили редица правила, но въпреки това не е започнало истинско разследване срещу тях.

коментар(и)