Categories
Без категория

Мистична рисунка грейна върху едно от Седемте рилски езера – gp-gallery.com

През февруари обикновено езерата в Рила са замръзнали и затрупани със сняг. Тази година обаче върху едно от езерата се появи загадъчна рисунка във формата на концентрични кръгове вписани един в друг.

Погледнато от високо своеобразната мандала наподобява загадъчните кръгове, появяващи се в житните ниви по цял свят. Този път обаче се оказва, че това не е дело на висш космически разум.

Анонимни творци събрани спонтанно от цяла България са решили да направят уникална светлинна инсталация върху второто езеро „Елбур“ в Рила. Арт изпълнителите казват, че сътворената мандала е посветена на вътрешния мир и хармония у човека и се надяват, чрез подобни проекти да провокират творческото начало и себеизразяването на хората от целия свят и специално тези от България и Балканите.

Те са уверени в новото възраждане на България и казват, че творят в името на мира и обединението. Нестандартните им идеи са плод на продължителни медитации и интуитивно следване на вътрешните им импулси. Стремят се да живеят здравословен и осъзнат живот. Мирът е тясно свързан с вътрешната покой на човека, който се появява след медитация, а този покой се изразява, чрез творчество, в конкретния случай огромна рисунка върху снега, споделят още творци.

Оказва се, че това може би е най-голямата светлинна рисунка правена в света до сега…