Categories
Без категория

Миков: Положихме доста усилия, за да запазим духовността

Лидерът на БСП изнесе реч по случай празника на Народните будители.

Новият лидер на „БСП – лява България“ държа реч пред събралите се творци по случай празника на будителите. По този повод Миков сподели на всеослушание, че неговата партия е направила много, за да запази и да развие духовността в България. Той обяви, че една от основните цели на левицата е да подпомага творческите и културни дейности, които се извършват у нас.

След „трогателните слова“, които изрече Михаил Миков, думата получи едно от емблематичните лица на българското кино – Стефан Данаилов. Според него държавата трябва да обърне по-голямо внимание на младите хора и да ги насърчи да развиват културна дейност в страната. Също така добави, че животът е ценен тогава, когато бива вдъхновен от идеи и стремеж за развитие!

На специалната церемония по случай Денят на будителите присъстваха велики български творци, сред които личаха имената на акад. Антон Дончев, акад. Пламен Карталов, писателите- Боян Ангелов, Кольо Георгиев, художниците- проф. Ивайло Мирчев, проф. Спас Доневски и театралите- проф. Станислав Семерджиев, проф. Светозар Донев.

коментар(и)