Categories
Без категория

Миков: В крайна сметка се получи прасе с крака на пиле

„Получи се прасе с крака на пиле“, посочи Миков относно съдебната реформа.

По този начин председателят на БСП Лява България обрисува ситуацията с готвените конституционни промени и съдебната реформа. Днес продължават преговорите между управляващите и останалите партии относно събирането на необходимите 180 гласа за подкрепа на новият проект за промени в Конституцията на България.

Михаил Миков посочи, че неговата партия няма да участва повече на „председателски съвети“ и обвини управляващите, че са се отнесли доста безотговорно към текстовете за промяна в Конституцията. Според него се е стигнало до ситуацията „Конституция за един ден“, която да заблуди Брюксел по подобие на великият български филм „Господин за един ден“.

Според социалистите ще бъде най-добре конституционните промени да бъдат оставени за септември. Миков посочи, че в момента се забелязва промяна в отношенията между Реформаторският блок и ДПС, като са се получили два модула, които ГЕРБ „не успява да сглоби“. Председателят на БСП посочи, че не очаква предсрочни парламентарни избори, но все пак заяви, че всичко е възможно, както обичат да казват управляващите.

Остави твоят коментар

коментар(и)