Categories
Без категория

Миков: БСП няма да подкрепи антикорупционният закон

„БСП няма да подкрепи антикорупционният закон“, заяви Миков.

Това заяви лидерът на социалистите от парламентарната трибуна на днешното заседание в Народното събрание. Миков заяви, че БСП има последователна позиция и няма да подкрепи промените в Закона срещу корупцията. Според депутатът предложените промени в Законопроекта за предотвратяване на корупцията сред лицата, заемащи висши публични длъжности са „мъртвородени“ с единствената цел да покажем „желание“ за промяна пред външните ни партньори.

Михаил Миков поясни, че в Законопроекта няма достатъчно аргументи и не е направен необходимият анализ за причината, поради която да бъдат направени промени в механизма на дейността на Сметната палата. Той добави още, че предложеният закон е ясен признак за неспособността на управляващите да прилагат закони.

Методи Андреев от ГЕРБ използва правото си на отговор и посочи, че в част от изказването на лидерът на БСП, е бил обвинен в участник в извършването на приватизация. Десният депутат обяви, че част от представителите на лявата партия са били най-облагодетелствани от тази процедура и смята, че изказването на Миков показва, че социалистите не желаят да водят битка срещу корупцията.

коментар(и)