Categories
Без категория

Метеоролозите прогнозират 50 градусови жеги в София и Плевен

През 2050 година температурите в София и страната ще бъдат между 45-50 градуса!

Такива се очакват да бъдат температурите…през 2050 година. Тези прогнози се базират на щателни изследвания и проучвания от страна на Световната метеорологична организация, която създаде специален филм по случая.

Всъщност става дума за поредица от няколко късометражни филма, които ще бъдат излъчени в 14 страни, включително и в България. Поводът за това е срещата на върха на ООН, която ще се организира на 23 септември в Ню Йорк, на която ще се обсъждат проблемите с климата. В тези видеоклипове, които ще могат да се гледат в най-големия видеопортал Ютюб, както и по родната Нова Телевизия, която ще ги излъчи на 14 септември, ще бъдат показани нагледно някои от последиците от глобалното затопляне, за които алармират учените през последните няколко години – разтапянето на ледовете, засушаването, ураганите и други климатични особености.

Годината 2050 не е избрана случайно. Тя е определена като средна точка между XXI и XXII век. Целта на тези клипове е да стимулира правителствата на Световните сили да работят все по-усилено в тази насока.