Categories
Без категория

Местан на пищен банкет заедно с турския посланик Гьокче в хотел „Принцес“! – gp-gallery.com

В деня, в който стана ясно, че България гони аташето по социалните въпроси в турското консулство в Бургас Угур Емироглу, изгоненият от ДПС бивш председател Лютви Местан отново демонстрира близките си отношения с посланик Сюлейман Гьокче, съобщава Епицентър.бг. Според публикация на базирания в Турция сайт istanbulajansi, Местан, депутатът Шабанали Дурмуш и генералният консул на Турция в Бургас Ниязи Акйол са присъствали на пищно тържество по повод на Международния ден на майчиния език в София.
Честването е било в хотел „Принцес“ (сега „Рамада“), който от години се свързва с турския хазартен бос Суди Озкан.

Спонсори на банкета са били посолството на Анкара в София, турските авиолинии и женско дружество за приятелство с Турция. Скандалното още е, че Лютви Местан е представен там като лидер на все още неучредената партия ДОСТ.

В речта си на турски език изгоненият от ДПС бивш председател се оплаква, че не можел да използва майчиния си език като български политик и припомня, че е подал жалби в Европейския съд за правата на човека.

Сбирката в „Принцес“ напълно опровергава твърдения на Сюлейман Гьокче по bTV, че не е близък с Лютви Местан, както и че по никакъв начин не се е намесвал във вътрешните работи на България през последните месеци.

„Турция никога не е молила никой български политик да вземе страна по отношение на друга политическа или обществена фигура в България“, отговори той раздразнен от въпроса. Гьокче отрече категорично коментарите, че новата партия на Местан – ДОСТ е „родена“ в турското посолство в София и допълни: „Това, което четете в пресата, не е задължително да е вярно или да е вярно цялото“., обясняваше Гьокче, избягвайки точните отвори на зададените му въпроси.