Categories
Без категория

Местан и Борисов отидоха на среща с Цецка Цачева и Реформаторският блок!

Само за 30 минути ГЕРБ и ДПС се разбраха за съдебната реформа.

Изненадващо кратко продължи срещата между ГЕРБ и ДПС относно съдебната реформа и промените в Конституцията. Тя започва в 10 часа тази сутрин, но продължи само половин час. След което лидерите на двете партии Бойко Борисов и Лютви Местан се отправиха на „неочаквана“ среща с представители на Реформаторският блок и председателят на Народното събрание Цецка Цачева.

В кулоарите на парламента се коментира, че предвиденият от премиера „План Б“, е преминал в „План В“. Припомняме ви, че вчера Борисов заяви, че ще търси консенсус с ДПС само по три точки от предложенията за конституционни промени. Явно нещата са придобили неочакван развой, след като Местан и премиерът ще се срещнат с представители на реформаторите, които вече не успяха да убедят ДПС в своят вариант за прокарване на промените.

Най-вероятно Местан и Борисов ще се опитат да постигнат консенсус до края на деня, тъй като министър-председателят не вярва, че ще успее да убеди своите колеги от БСП да подкрепят промените в съдебната система и Конституцията. Срещата със социалистите е насрочена за утре от 8:30.

Остави твоят коментар

коментар(и)