Categories
Без категория

Месец след наводнението в Мизия – 10 починали от инфаркт!

10 починали от инфаркт след наводнението

Почти 1 месец след невижданото наводнение в Мизия, хората от града все още са потънали в отчаяние и не виждат как ще вдигнат отново домовете си, без адекватната помощ на държавата. Домакинствата, които са пряко засегнати от водната стихия са 697, а лятото е към края си и те едва ли ще имат нови домове за настъпването на зимата.

Местна жителка на Мизия споделя, че след наводнението, 10 души са починали от инфаркт, като най-вероятно причината е, че те не са успели да преборят стреса от порутените домове и разрушеният им живот.

Хората от Мизия са обезверени след бедствието, а държавата им замазва очите с някакви си смешни 300 лв, които не стигат до никъде. Управата на градът също не действа адекватно, а и най-вероятната причина за наводнението е злоупотребата с водните басейни около Мизия. Хората се жалват, че боклуците си стоят в града и никой не прави нищо по въпроса.

Тези, които пък искат да построят на ново домовете си, трябва да го правят със собствени средства, да пазят касовите бонове за закупените материали и евентуално да се надяват някои слънчев ден, държавата да им възстанови парите.

Даренията от Българският червен кръст (БЧК), също се изчерпаха и хората буквално остават на произвола на съдбата, без да имат визия за бъдещето и без желание за живот. До къде ще им стигнат силите ли? Това тепърва ще разберем.

коментар(и)