Categories
Без категория

Менда Стоянова към Москов: Имаш само един шанс, г-н министър! – gp-gallery.com

Министърът на здравеопазването Петър Москов има твърдата подкрепа на премиера и на парламентарната група на ГЕРБ. Това каза в предаването „Метроном” на Радио „Фокус“ – Пловдив депутатът Менда Стоянова. „Без тази подкрепа министър Москов не би могъл да реализира нищо в парламента, тъй като дори и неговите съпартийци гласуват често против предложените от него промени”, добави Стоянова. Според нея, сега Москов има реален шанс да направи някаква крачка към реформата, която се очаква така дълго. „Сега е неговият шанс, макар и частично и не дотам радикално, да направи нещо”, добави Стоянова.

Според нея, министър Москов е показал, че има решителност, има и обаянието да представя това, което прави, пред широката аудитория. „Надявам се както той, така и цялото правителство, да устоят на тези протести”, каза още депутатът.

Менда Стоянова допълни още, че лекарите атакуват Москов затова, че не се е чуло тяхното експертно мнение, но тези атаки са общи. „За мен би било интересно с какво точно тази реформа засегна работата на личните лекари – качеството ли, или заплащането на труда им. Аз това не мога да го чуя”, каза Стоянова.

„Чувам някакви общи приказки, че не били включени в разговорите, че не било взето тяхното експертно мнение, но от това, което се предлага, с какво точно те не са съгласни и какви са мотивите им, някакси не мога да го чуя като страничен наблюдател”, добави депутатът.

По думите й, в сферата на здравеопазването трябва да се направят решителни промени и реформи. „Следя темата, макар и като външен човек, тъй като не познавам спецификата и виждам, че министър Москов започна с много голяма заявка за реформи, но постепенно, в резултат на натиск от страна на лекарската гилдия, или фармацевтичната гилдия, той се отказа от някои свои първоначални намерения”, отбеляза Стоянова.

Според нея, това може да означава, че той би могъл да се откаже окончателно от всичко и да каже, че не може да направи реформата.