Categories
Без категория

Менда Стоянова: Вероятно Искров няма да понесе отговорност за фалита на КТБ

Според нея основната цел на Искров е да стане първият гуверньор на БНБ с два поредни мандата.

Председателят на бюджетната комисия Менда Стоянова за пореден път гостува в сутрешният блок на БТВ, за да коментира ситуацията с КТБ и оставката на гуверньорът на БНБ Иван Искров, който за пореден път излъга, че ще освободи поста преди да е изтекъл мандатът му. Депутатката от ГЕРБ сподели, че зависимостите в Националната банка могат да ни струват много скъпо и най-малкото от морална гледна точка нейният управител е трябвало да си подаде оставката.

Стоянова обаче, не вярва, че той ще понесе някаква отговорност и изобщо няма да признае вината си за фалитът на четвъртата по големина банка в България. След което разкри,че КТБ не е била банка, а пирамида и много скоро ще бъде доказано това. В този ред на мисли тя не може да си обясни как БНБ не е забелязала съмнителните действия, които са се извършвали в дружеството на Цветан Василев.

Менда Стоянова сподели, че по време на първият си мандат Искров е отбелязал много добри резултати и дори Европейската банка е застанала зад повторната му кандидатура и поради това е бил преизбран от депутатите за гуверньор на БНБ.

Остави твоят коментар

коментар(и)