Categories
Без категория

Мейуедър отказа реванш на Пакяо, нарече го страхливец

„Няма да има реванш. Пакяо е страхливец“, заяви Мейуедър.

Непобеденият американски боксьор и световен шампион на три федерации в полусредна категория обяви, че няма да даде реванш на филипинецът. Припомняме ви, че малко след края на „Мача на века“, Флойд обеща, че ще даде възможност за реванш на Мани Пакяо, но днес излезе с официално обръщение, чрез което заяви, че втори двубой между двамата няма да има.

Той посочи, че Мани Пакяо се е оказал страхливец, който вместо да признае неговото превъзходство, само се е оплаквал след края на мача. Поради тази причина Мейуедър обяви, че филипинецът е загубил неговото уважение и не заслужава да получи възможност за реванш.

След края на двубоя, Мани Пакяо изрази възмущението си, че от боксовата федерация не са му позволили да приема болкоуспокяващи, с които да притъпи контузията в рамото, която е получил 3 седмици преди двубоя с Мейуедър. Освен това филипинецът остана разочарован и от решението на съдиите, които обявиха Флойд за победител в по точки. Според него тъмнокожият боксьор не го е превъзхождал по никакъв начин в тези 12 рунда.