Categories
Без категория

Международни кредитори алармират, че фалита на КТБ ще излезе по-скъп!

Международни кредитори изпратиха специално писмо до Българския парламент.

В парламента е пристигнало писмо от чужди кредитори на КТБ, които изразяват своето мнение относно проблемите свързани с банковото дружество. Те съветват родните политици да не позволяват на КТБ да фалира, тъй като това ще излезе много по-скъпо на държавата. Фалира ли банката ще бъдат заведени дела от страна на всички кредитори срещу държавата, които вероятно ще продължат с години и почти сигурно ще бъдат спечелени от страна на кредиторите.

Същите призовават българските политици да разгледат отново офертата на Оманския фонд за оздравяване на банковото дружество. Според тях това е по-изгодния вариант за държавата, тъй като, ако банката фалира е възможно загубите да надхвърлят многократно средствата, които ще бъдат необходими за спасяването на КТБ.

Другата причина, поради която банката не трябва да фалира е свързана с безработицата в България. Ако се допусне КТБ да фалира заедно с нея ще бъдат принудени да затворят и стотици фирми, които осигуряват в момента хиляди работни места на българските граждани.

коментар(и)