Categories
Без категория

Медиите в Украйна избухнаха срещу това момиче: Да я изнасилим, убием, накълцаме на парчета! – gp-gallery.com

В град Славянск в Донбас, който се прочу по цял свят с епичните сражения на опълченците срещу войските на Киев, а сега е под контрола на украинската национална гвардия, се е провел конкурс и са избрали най-красивото момиче в града – 17-годишната Владислава Тоткало, студентка в Дипломатическата академия при МВнР на Украйна. Неочаквано обаче се оказало, че Влада е убедена „сепаратистка”, съобщава bloknot.ru.Незабавно в украински сайтове започнали да се множат постове, където Владислава е обвинявана в „нелюбов” към украинците, в пропаганда за убийства и други кръвожадни призиви.

„Момичето мечтае в нейния град да дойдат терористи. Призовава „градът да бъде освободен” от „украинска окупация” призовава за война в Славянск” – твърдят „възмутени журналисти”, а под техните „компетентни” текстове се лее река от ненавист от „патриотите”, настояващи Тоткало да бъде „жестоко изнасилена, „накълцана на парчета”, да „не позволяват да се раждат като нея” и други подобни призиви от бъдещите европейци.

В своя профил в социалните мрежи момичето наистина пише, че Славянск трябва да се освободи от „украинските окупатори”, призовава народа на Донбас да се бори за свободата си и ако трябва, да загине край Иловайск.

Владислава твърди, че украинците и руснаците са един народ, което онагледява с много постове с руски и украински флагове. Както повечето нейни аполитични връстници, Владислава има повърхностна и идеализирана представа за ставащото в Донбас. Дали обаче момичето няма да заплати с живота си или със здравето си заради наивното си свободомислие?

Източник: БЛИЦ