Categories
Без категория

Меглена Кунева не е съгласна с обвиненията срещу Христо Иванов

Вицепремиерът отхвърли твърденията на депутатът от БДЦ.

Вицепремиерът разкри, че няма нищо вярно в информацията, която беше разпространена от депутатът от БДЦ Светлин Тончев, че съдебният министър е настоявал пред представител на Бундестага България да не бъде приемана в Шенген докато не изпълни съдебната реформа. Кунева обясни, че Христо Иванов не прави нищо по различно от това да работи за приемането на страната ни към шенгенската зона.

Меглена Кунева разкри, че един от критериите, които България трябва да покрие, за да бъде приета като равноправен член на Шенген е свързан с главата „Правосъдие и вътрешни работи“. Лидерът на ДБГ обаче, посочи, че лично тя се е заела с воденето на преговорите тези критери да бъдат разделени, което да облекчи процедурата по приемането ни.

Тя добави още, че собственоръчно се е подписала под договора за приемането на България, който ще влезе в сила от момента, в който страната ни покрие всички технически параметри. В началото на следващата седмица пък Кунева и Иванов ще пътуват до Холандия, за да лобират за влизането ни в Шенген.

Остави твоят коментар

коментар(и)