Categories
Без категория

Мая Манолова сви перките на депутатите! Взима пари от тях, за да раздава на пенсионерите! – gp-gallery.com

Благотворителна акция за пенсионери, които получават малко над 300 лв. и няма да имат великденски надбавки подхвана омбудсманът Мая Манолова сред депутатите. Инициативата им е „Великден за всеки“ и предвижда събирането на средства от фирми, граждани и всякакви организации чрез есемеси и в специална сметка, които после да бъдат разпределени между лишението от великденски пари пенсионери.Това разясни самата Манолова в кулоарите на парламента, където дойде, за да призове всички депутати да се включат в инициативата ѝ, започнала в понеделник.

Досега само двама народни представители са дали своята лепта и това са Петър Славов и Мартин Димитров от Реформаторския блок. „Без подсещане“, уточни Манолова.

Дарителите имат право да посочват региона, за който даряват парите или храните, както са заявили някои от фирмите, за да е ясна връзката между дарителите и пенсионерите в съответния регион. Специално внимание ще се отдели на най-бедния Северозападен регион.

След като акцията приключи, пенсионерските клубове ще решават на кого да раздадат ваулчери от по 20 лева, с които пенсионерите ще могат да пазаруват храни в 5 000 магадина в страната.

Източник: БЛИЦ

loading…