Categories
Без категория

Лютви Местан обяви Близнашки за най-лошия министър-председател

Лидерът на ДПС нападна бившия служебен министър!

Лидерът на Движението за права и свободи отправи остри критики към професор Георги Близнашки, който до преди няколко седмици заемаше позицията премиер на България. Лютви Местан го определи като „маша“, която изпълнява политически поръчки. Депутатът от ДПС дори си позволи да го определи за най-слабия премиер в историята на България.

Поводът за острите слова на Местан към Близнашки бяха масовите уволнения в държавната администрация, които бяха осъществени от служебното правителство. Мая Манолова подкрепи думите на Лютви Местан и директно попита господин Близнашки защо са били уволнени над 17 областни управителя, куп директори и други хора заемащи главни позиции в държавната администрация. Също така запита кой е поръчал тези уволнения и кой назначи хора, които са пряко или косвено свързани с ГЕРБ.

Близнашки от своя страна обвини Манолова и Местан в опит за манипулация на общественото мнение. Според него т.нар. „масова чистка“ всъщност не е извършвана. Едва 218 са били уволнените държавни чиновници в цялата страна и според него на тяхна позиция са поставени хора с необходимата квалификация.

коментар(и)