Categories
Без категория

Любо Пенев взима 50 000 лева, ако класира ЦСКА в Лига Европа

„Армейците трябва да си гарантират място в ТОП3″.

Това е записано в договорът на бившия национален селекционер, който е до края на сезона. В случай, че Пенев-младши успее да класира армейците за вторият по сила европейски клубен турнир, той ще получи сумата под формата на бонус. Не е ясно дали тя е само за него или за целия екип.

Задачата пред най-титулуваният български отбор ще бъде доста трудна, тъй като след отпадането на Лудогорец от Купата на България, стана ясно, че четвъртият в крайното класиране няма да се класира за Лига Европа. Това означава, че ЦСКА задължително трябва да намери място в ТОП3, ако иска да играе в евротурнирите догодина.

Утре ще бъде повторният дебют на Любослав Пенев начело на ЦСКА. Червените гостуват на Берое в Стара Загора и се очаква да бъдат подкрепени от над 2 000 верни фенове. Новият треньор на армейците има няколко проблема за решаване. Той няма да може да разчита на контузените Аурелим Йоаким, Вальо Илиев, Галчев, Луис Соарес-Платини и Петър Витанов. Освен тях от групата отпадат още Уваренко, Маркиньос и Бергонси.