Categories
Без категория

Любомир Весов: Над КТБ беше спуснат политически чадър

Бившият директор на банката сподели, че тя няма как да бъде спасена.

Бившият директор на КТБ беше гост в сутрешния блок на Нова Телевизия. Той коментира ситуацията с КТБ и анализира възможните изходи от нея. Като бивш директор на банковото дружество в период между 2004 и 2008 година издаде няколко „тайни от кухнята“, които буквално взривиха медийното пространство.

Според Любомир Весов, за да се случи това е имало политически чадър над КТБ. Той сподели, че безобразията, които са се вършили в банковото дружество са започнали още през 2010-та година. Преди да напусне е предложил банката да бъде одържавена или да се присъедини към Българската банка за развитие. Неговото мнение обаче, не е било взето под въпрос и не след дълго е бил принуден да напусне заеманата от него длъжност.

Той добави, че няма шанс банката да бъде спасена и обвини БНБ и Комисията за финансов надзор, които са допуснали това да се случи. Весов допълни още, че т.нар. „кухи фирми“, които са получили кредити в размер на десетки милиони левове са свързани с Цветан Василев и това лесно може да се докаже.

Остави твоят коментар

коментар(и)