Categories
Без категория

Лукарски: Със сигурност не става дума за саботаж в Анево

Министърът на икономиката изключва възможността за саботаж.

Според министърът на икономиката няма вариант, при който да става дума за саботаж относно взривовете, които разтърсиха полигона в село Анево преди няколко часа. Лукарски дори разкри някои „категорични факти“, които опровергават появилите се в медийното пространство слухове. Той посочи, че на военният полигон са се провеждали учения на специалисти, а не на аматьори, както тиражираха медиите няколко часа след избухването на взривовете.

Инструкторът, който е провеждал обученията е написал доклад до министърът, в който ясно е посочил, че са били взети всички необходими мерки за безопасност. Божидар Лукарски намекна, че може да става дума за некачествен боеприпас или човешка грешка. Той добави, че предишните два случая са коренно различни и разследващите все още работят по коренно различни хипотези.

Министърът увери, че въпросният полигон е бил проверяван няколко пъти, но уклончиво разясни, че няма какво толкова да му се проверява, тъй като става дума за едно поле със съответните боеви заграждения и рубежи.