Categories
Без категория

Лукарски: Имаме много повече инвестиции от парите, които изпращат българските емигранти

Икономическият министър твърди, че чуждестранните инвестиции са по-високи от парите, които изпращат емигрантите.

Икономическият министър гостува в сутрешният блок на една от водещите национални телевизии. В него той обяви, че чуждестранните инвестиции за първото тримесечие на 2015-та година са много по-големи от парите, които са изпратили българските емигранти на своите близки и роднини. Лукарски посочи и точните суми: 317 милиона лева инвестиции срещу 204 милиона лева от емигрантите.

Реформаторът посочи, че това показват официалните данни и добави, че чуждестранните инвеститори са в България, поради стабилността, която излъчва кабинетът. Той разкри, че има оплаквания от страна на част от външните инвеститори. Те са свързани с корупцията и неизвършената реформа в правосъдната система.

Според статистическите данни на независима социоложка агенция обаче, сумата, която изпращат българските емигранти на своите роднини е много по-висока от обявената, тъй като голяма част от средствата спадат в т.нар. „сива икономика“ и поради това не могат да попаднат в официалните статистически данни, които назова министърът на икономиката.