Categories
Без категория

Лукарски за данък „уикенд“ – gp-gallery.com

Ще се търси най-оптималния вариант за данък „уикенд”. Това стана ясно от коментар пред медиите на икономическия министър Божидар Лукарски. Най-вероятно щяло да има диференциация на браншовете и всеки сектор щял да се облага с различна ставка.

Ще се прегледат европейските практики по отношение на прилагане на подобни данъци в страни членки на Европейския съюз, изтъкна Лукарски. НАП е поела ангажимент да направи такъв анализ, а самият министър се надява в диалог с бизнеса и работодателските организации да се постигне съгласие как да се прилага данък уикенд.

Желанието на бизнеса не е да няма такъв данък, подчерта Лукарски, а бизнесът искал да се доближим до най-добрите практики в прилагането на този налог.

Винаги съм заставал на страната на бизнеса, увери още икономическият министър. Такъв данък следва да има, но наредбата не е идеална, заяви обаче той.

Лукарски също така призна, че действително при въвеждането му ще има допълнителна административна тежест за бизнеса. Затова и трябвало да се помисли как да се усъвършенства наредбата за прилагането на налога.

Дяволът е в детайлите, притеснен е Божидар Лукарски. Той изрази увереност, че ще се стигне до най-добрата реализация.

loading…