Categories
Без категория

Лош старт по делото срешу Чуколов и Сидеров – gp-gallery.com

Софийският градски съд не даде ход на делото срещу Волен Сидеров и Десислав Чуколов за скандала пред клекшопа на ул. „Г. С. Раковски“. Адвокатите на подсъдимите заявиха пред съда, че клиентите им държат лично да присъстват на заседанията от процеса, но заради работата си в Народното събрание явяването им днес било възпрепятствано.
Защитниците на двамата атакисти представиха писмено уважителни извинения за отсъствието им заради програмата на НС. В тях се посочва, че двамата депутати участват в дебатите по вота на недоверие срещу кабинета, промените в Закона за отбрана и въоръжените сили и избора на инспектори в Инспектората към ВСС, съобщава Дарик.

За разлика от подсъдимите по делото, днес се явиха част от пострадалите при инцидента на 9 октомври миналата година, сред които са полицаите Петър Делин, Борислав Богданов и Емил Китанов, както и собствениците на магазина Йордан и Александрина Симеонови.

Пред медиите двамата съпрузи казаха единствено, че са очаквали делото срещу Сидеров и Чуколов да започне с фалстарт.

Инспекторът от 1 РУП Петър Делин внесе искане за предявяване на граждански иск в размер на 20 000 лв. към Десислав Чуколов за нанасяне на неимуществени вреди.

Делото продължава на 22 март.

loading…