Categories
Без категория

Лиляна Павлова обеща: Прекратяваме концесии на плажове, ако се нарушенията не бъдат отстранени

„Ако не бъдат отстранени откритите нарушения, ще развалим договорите за концесия с 56 плажа“, посочи Павлова.

Това заяви министърът на регионалната политика и благоустройство на специална пресконференция, която беше свикана преди Лиляна Павлова да замине за Бавария, където бъде част от официалната делегация на България водена от премиера Борисов, която ще присъства на официалният прием организиран от Щам.

Павлова посочи, че предстои да бъде внесен в парламента проект за изменение и допълнение на Закона за туризма, който предвижда отдаването на концесии и стопанисването на плажовете да бъде прехвърлено от Министерството на туризма към Министерството на регионалното развитие и политика. Тя обаче, очаква промените да влязат в сила чак от следващата година, тъй като не вярва, че колегите от Министерството имат готовност да „предадат“ методиката си.

Лиляна Павлова разкри, че 209 са морските плажове, които са собственост на държавата, като 114 от тях са отдадени на концесия, под наем или се стопанисват от частни лица, а останалите 95 са неохраняеми. Министърът на регионалното развитие разкри, че при направената проверка са установени нарушения в 56 от дадените на концесия плажове и добави, че, ако нарушенията не бъдат отстранени, ще бъде прекратен договорът за концесия.

Остави твоят коментар

коментар(и)