Categories
Без категория

Ливърпул хвърля 60 милиона евро за нови нападатели

Депай, Бентеке и Ингс ще трябва да заместят Балотели, Ламбърт и Борини.

Наставникът на мърсисайдци е готов на всичко, за да реши проблемите в атака, които измъчват отбора му след напускането на Луис Суарес. Привлечените през миналото лято Марио Балотели и Рики Ламбърт не оправдаха очакванията и през лятото ще им се търсят нови отбори. Същото важи и за Фабио Борини.

Основната цел на Роджърс през лятото ще бъде Мемфис Депай. Холандското крило направи много силно Световно първенство, а в Ередивизе се представя изключително и беше с основна заслуга за преждевременно спечелената титла на ПСВ. Борбата за подписът му ще бъде ожесточена – Манчестър Юнайтед също иска да го привлече на всяка цена.

Другите двама, които трябва да заместят напускащото трио са Кристиян Бентеке от Астън Вила и Том Ингс от Бърнли. Белгийският нападател се представя изключително и според специалистите на Острова, Ливърпул ще трябва да заплати поне 30 милиона евро, за да го притежава. Нещата с нападателят на Бърнли стоят по-добре – неговият договор изтича през лятото и той не желае да го поднови. По този начин Ингс може да премине свободно във всеки един клуб, който го пожелае.