Categories
Без категория

Кюрдите разпространиха СНИМКИ от нахлуването на турските войски в Сирия – gp-gallery.com

Както бе по-рано съобщено, кюрдските опълченци обвиниха Турция в нахлуване на територията на Сирия. Кюрдите разпространиха снимки с турска военна и строителна техника, нарушила границата на Сирия в района на кюрдския анклав Африна. На кадрите може да се види, че военната техника на Турската армия е нахлуха на територията на Африн, навлизайки на 200 метра от своята граница.

Десетки автомобили с ракетни установки, както и военна бронирана техника на Турската армия, са били разположени около селищата Майдан и Акбис в региона на Африн. Кюрдите подчертават, че дадените действия, в частност изравянето на ровове по границата, от страна на режима на Ердоган са продължение на създаването на така наречената Стена на позора.

Кюрдски източници от селището Деле Осман съобщиха на кореспондентите на агенцията Hawar, че турското разузнаване от подразделението Jetim е докарала военната техника на територията на Африн във връзка с реализирането на проекта за издигането на Позорната стена.

На 29 декември сирийският пратеник в ООН Мунзер Мунзер в писмо до съвета за сигурност на ООН и генералния секретар Бан Ки-мун разказа, че през декември 2015 година механизирани подразделения на въоръжените сили на Турция са проникнали в Сирия, след което, по думите му, турците са започнали да извършат различни строителни работи. Той уточни, че в района на град Харим в северната част на Идлиб турските военни „са изравяли траншеи с ширина 4 метра и дълбочина 8 метра”, а в град Рас ел Айн и неговите околности са издигнали стени с височина до 6 метра.

loading…