Categories
Без категория

Кунева разкри как ще се бори с корупцията

Вицепремиерът разясни как ще действа специализираното звено.

Вицепремиерът гостува в сутрешният блок на Нова телевизия, за да разясни как точно ще бъде приложен у нас антикорупционният модел на Румъния. Кунева разкри, че ще бъде създадена специализирана прокуратура, която ще се занимава с корупцията по високите етажи на властта. В нея ще участват представители на МВР, ДАНС и прокуратурата. За целта е подписано специално споразумение между трите ведомства, което позволява на специално сформиран екип от трите звена да се концентрира само върху борбата с корупцията.

Председателят на ДСБ добави още, че работата на МВР и ДАНС ще бъде да съберат възможно най-добри доказателства срещу провинените, които да послужат на прокуратурата да изгради своите обвинения и да докаже вината на обвиняемите.

Тя увери, че ако заплануваната стратегия заработи по очаквания начин, то до няколко месеца ще бъдат постигнати много добри резултати и нищо чудно да видим първият политик в затвора. Кунева добави още, че, за да бъде всичко прозрачно, в края на годината външен одитор ще проверява какви са ги вършели органите.