Categories
Без категория

КТБ не може да бъде спасена

КТБ няма как да бъде спасена.

Ситуацията с КТБ продължава да се заплита все повече и повече. След като бяха оповестени официалните доклади на БНБ, Нова телевизия потърси мнението на независими финансови експерти, които да коментират ситуацията и действията, които могат да се предприемат оттук-нататък. Гости на „Здравей България“ бяха изпълнителния председател на БСК Божидар Данев и финансистът Кольо Парамов.

Димитров сподели, че КТБ е работила по много лош начин, който е бил оставен без надзор от страна на БНБ. Според него от 2011 година КТБ е била оставена да си прави каквото поиска. Парамов смята, че са се приемали фиктивни отчети, които не са били контролирани и проверявани от никой. За него е абсурдно банката да има 48 милиона лева просрочени задължения през май месец, а 30 дни по-късно те да нараснат двойно, а след 120 дни вече да надхвърлят 4 милиарда лева!

Според тях е имало възможност дъщерната фирма „Виктория“ да бъде спасена, ако КТБ е продала дяловото си участие в нея. Вместо това да се случи обаче, са били продадени нейните креди, което автоматично я е обрекло на „смърт“.

Остави твоят коментар

коментар(и)