Categories
Без категория

Кристалина Георгиева предлага инвестиционен план за България

Кристалина Георгиева с препоръки към Ивайло Калфин

В днешният си брой вестник „Стандарт“ разкрива, че еврокомисарят Кристалина Георгиева е имала среща със социалният министър Ивайло Калфин, на която са обсъждали евентуалните възможности за ускоряване на икономическият растеж на страната и разкриването на нови работни места.

Според нея България трябва да се специализира в определена област, в която да насочи усилията си. Като например иновациите и развитието на предприемачеството, където да се изгради като капацитет и европейски лидер. Кристалина Георгиева е предложила на Калфин да бъде създаден план, подобен на „Плана Юнкер“, чрез който да бъдат мобилизирани публичните и частни финансови ресурси, чрез които да се подобри икономическият растеж на страната.

Калфин и еврокомисарят са обсъдили още демографските проблеми на страната. Една от основните точки, които са обсъждали, е била възможността за по-голямото финансиране на а млади хора от българската диаспора в света, които следват в България. Вероятно тези средства ще бъдат осигурени от разходите за помощ за развитие, които спестява страната ни всяка година.

Остави твоят коментар

коментар(и)