Categories
Без категория

Красен Кралев обеща, че правителството ще помогне на отборите от А група

Кралев посочи, че ще бъдат отпуснати средства на отборите от А група за ремонтирането на стадионите им.

След края на финалът за Суперкупата на България между отборите на Лудогорец и Черно море, който беше спечелен от моряците с 1:0, министърът на спорта Красен Кралев отговори на въпросите на журналистите. Според него победата на бившият му отбор е била напълно заслужена и варненци са показали по-голямо желание за победа.

Министърът на спорта взе отношение и по други въпроси. Той разкри, че в момента се прави щателна проверка на стадионите в България, след която ще се пристъпи към отпускането на средства от държавата за тяхното реновиране. Първо ще се помогне на тимовете от А група, които не покриват условията за провеждането на нормален футболен двубой. Кралев разкри, че на 2 септември предстои откриването на „реновираният“ стадион Васил Левски, който вече разполага с ново тревно покритие, табло и поливна система.

Той отхвърли възможността скоро да бъде изграден нов национален стадион и посочи, че в момента приоритет за министерството на спорта е ремонтирането на физкултурните салони в училищата и подпомагането на детският и юношески спорт.

Остави твоят коментар

коментар(и)