Categories
Без категория

Кметицата на София разпореди източване на язовир Иваняне

Язовир Иваняне в София-област ще бъде източен контролирано.

Предвид очакваните обилни валежи през седмицата, Йорданка Фандъкова е наредила на своите подопечни контролирано източване на язовир Иваняне. От общината обаче, побързаха да съобщят на гражданите, че няма място за паника и става дума за „превантивни мерки“ и нищо повече. Контролните органи постоянно следят нивата на реките и язовирите.

Освен това от Софийската община допълниха, че са създадени специални екипи, които да действат при необходимост и извънредни ситуации.

Метеоролозите предричат дъждовна седмица в цялата страна. Най-обилни ще бъдат преваляванията в Северозападна България. Обявен е код оранжево за областите Видин, Монтана, Враца и София-област. За другите общини, които попадат в тази зона – Ловеч, Пловдив, София-град, Плевен, Пазарджик, Кюстендил и Перник е обявен жълт код. Именно поради тази причина във всички общини са взети необходимите превантивни мерки, за да се предотвратят евентуални наводнения, които сполетяха миналата седмица Източна България.

Специалистите предричат повишаване на нивата на реките Огоста, Марица, Тимок, Искър, Вит и Струма, като не изключват неочаквани наводнения.

Остави твоят коментар

коментар(и)